tirsdag 12. mars 2013

Påskekrimmen i hus - dvs hytte!



FORFATTER: SJ WATSON
FORLAG: BAZAR
OVERSETTER: PETER A. LORENTZEN
ORIGINAL TITEL: BEFORE I GO TO SLEEP
SJANGER: KRIM OG SPENNING, ROMANER
LANSERINGSDATO: 25.01.2012
SIDER: 400

 Før jeg sovner er debutromanen som har tatt pusten fra en hel verden. Den er vinner av to av de mest høythengende prisene innen krimsjangeren; The Crime Writers’ Association John Creasey (New Blood) Dagger Award og Galaxy National Book Award 2011.

Hver morgen våkner Christine, en kvinne i 40-årene, ved siden av en fremmed som sier han er mannen hennes. Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Etter flere år med terapi har hukommelsen ikke kommet tilbake, men hennes nye terapeut velger en ny strategi: Han får henne til å begynne å ta notater og skrive ned de fragmenter hun husker. Selv om hun hver natt glemmer hvem hun, kan hun ved hjelp av notatboken litt etter litt føye nye brikker til puslespillet. Det blir en skremmende avdekking av fortiden, for hvem kan hun egentlig stole på?

Før jeg sovner er en intens psykologisk thriller, der leseren setter sammen brikkene i samme tempo som Christine – og dermed opplever hennes setbacks, fremskritt og ikke minst hennes uhyggefølelse på nært hold.

"Genialt konstruert psykologisk thriller." - ADRESSEAVISEN (TERNING 6)

"Suggererende psykologisk thriller." - Fredrikstad Blad (TERNING 6)

"Drivende god historie." - Bergansavisen (TERNING 5)

"Utmerket krimdebut." - VG

"En roman som synliggjør krimsjangerens arvesølv." - Aftenposten

"Det er ikke ofte det dukker opp bøker som «Før jeg sovner». Her har den britiske debutanten SJ Watson med ytterst sparsomme ytre virkemidler formidlet et menneskelig mareritt som hekter deg fast fra første side." - Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Nøye uttenkt spenningsgåte fra nytt engelsk stjerneskudd. Sakte, men sikkert kryper den uhyggelige følelsen fram at noe helt avgjørende slett ikke stemmer." - Sindre Hovdenak, VG

“Et råd: Ikke begynn å lese denne hvis du ikke er helt sikker på ikke å bli forstyrret …” – Le Point

“Watsons debutroman avdekker en historie som både er komplisert og hypnotiserende. … Watsons perfekt timede fortellerteknikk driver historien frem til et vanvittig klimaks som vil forfølge leseren lenge etter at han eller hun har lukket denne bemerkelsesverdige boken.” Kirkus Reviews



En stilfull detektivroman sentrert rundt et lukket sigøynersamfunn.

Forfatter: Stef Penney
Forlag: Bazar
Oversetter: John Erik Frydenlund
Original titel: The invisible ones
Sjanger: Krim og spenning
Lanseringsdato: 15.02.2013
Sider: 400

En stilfull detektivroman sentrert rundt et lukket sigøynersamfunn.
Rose Janko er forsvunnet.


Det har gått sju år siden hun forsvant og ingen har sagt et ord. Da Rose giftet seg med den kjekke Ivo Janko ble hun en del av en omreisende sigøynerfamilie. Mange undret seg over dette – passet de virkelig
Rose Janko er forsvunnet.
Det har gått sju år siden hun forsvant og ingen har sagt et ord. Da Rose giftet seg med den kjekke Ivo Janko ble hun en del av en omreisende sigøynerfamilie. Mange undret seg over dette – passet de virkelig sammen?
Rose som stille og sjenert, og mørke, fåmælte Ivo. Ryktene går om at hun stakk av da sønnen hennes ble født med "familiesjuka".
Roses far, Leon, er ikke så sikker. Det har gått sju år, og nå vil han vite sannheten om forsvinningen.

Han hyrer privatdetektiven Ray Lovell.

***
Terningkast 5"En fengslende og spennende kriminalhistorie om tap, bedrag og familietragedie (…) Rent skrivemessig er Stef Penney bemerkelsesverdig. Hun beveger seg tidvis ut av den kriminalistiske rammen uten at det føles som et form - eller stilbrudd. Trenger en å si «Anbefales»?"
Knut Holt, Fædrelandsvennen

"Boken – oversatt av John Erik Frydenlund – rommer mye underfundig humor. Språket er godt (…) Kanskje appellerer «De usynlige» mest til dem som «aldri leser krim», men som foretrekker bøker som faktisk handler om noe. Selv likte jeg den."
Tom Egeland, VG

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar